Bas Klaassen

Game Artist & Grafish vormgever

Mijn naam is Bas Klaassen Game artist en Grafisch vormgever. Ik woon in Heerde en heb een diploma in Game architecture and design die ik behaald heb op Deltion college Zwolle. Hier heb ik de basis geleerd van programmas zoals; Photoshop, Flash/Animate, Illustrator en 3Dsmax. Ook heb ik hier de basis geleerd van programmeren in C en C#.

Na het behalen van mijn studie ben ik gaan werken voor Instore Kids Corners. Mijn eerste opdracht was om hun gehele assortiment in 3D te visualiseren. Dit 3D pakket heb ik daarna omgezet in verschillende bestandsformaten zodat een groot aantal programmas dit kunnen openen. Tijdens dit project heb ik gebruik gemaakt van Blender, Sweet home 3D en Keyshot.

Na het afronden van dit project en een aantal kleinere projecten kwam de baas met het idee om een studio op te richten genaamd: IKCStudio. Deze studio heeft als focus het maken van kinderapps en software voor hun speelmodules. Ik heb mij vooral ingezet op onderdelen zoals; User Interface, 2D assets, 3D assets en de totale look & feel van de apps en software.

Na 3 jaar had ik een nieuwe uitdaging nodig, ik had altijd al willen programmeren. Mijn oog viel op de opleiding “HBO – ICT” bij Windesheim in Zwolle. Deze opleiding volg ik nu.

"Als grafisch vormgever wil ik altijd iets afleveren waarmee ik zelf tevreden ben. Dit geld natuurlijk ook voor mijn 3D visualisatie. Ik probeer altijd nieuwe dingen uit waarmee ik niet alleen mijn illustraties mooier kan krijgen, maar ook mijn workflow kan versnellen."

Contact

Mijn gegevens

E-mail
bwklaassen@outlook.com
Telefoonnummer
06-31695607
Adresgegevens
Bas Klaassen
Assendorperstraat 3
8181 SJ Heerde